Opnieuw revolutionaire regelgeving?

Het Engelse Autosport Magazine meldt in haar laatste uitgave, dat de FIA over twee weken alle teambazen in de Formule 1 samenbrengt voor een bijeenkomst.

De FIA zou haar nieuwe voorstellen, die de kosten opnieuw moeten beperken, tijdens deze meeting naar voren willen schuiven. Alle hulpmiddelen voor de coureurs zouden verboden moeten worden, aldus de de FIA. Deze regels zullen zwaarder wegen dan het technische regelement. Dat wil zeggen dat onder andere tractie-controle verboden wordt, ondanks dat het tecnisch regelement dit wel toelaat.

Andere hulpmiddelen die misschien verboden worden zijn telemetrie en automatisch schakelen. Telemetrie is het systeem dat tijdens sessies meetingen verricht, en deze DATA direct naar de pit stuurt, andersom is tegenwoordig ook toegestaan. De benodigde sensors en beveiliging van deze data, om te voorkomen dat andere teams deze DATA kunnen onderscheppen, kosten erg veel geld.

Ook wil de FIA het vervangen van belangrijke onderdelen aan de wagen, zoals remschijven, brake-ducts (luchtaanvoer voor de remmen), motoren en versnellingsbakken aan banden leggen. Dit laatste als voorbereiding op de “one-engine-rule” die misschien in 2004 ingevoerd wordt, deze regel beperkt de teams tot het gebruik van slechts één motor per wagen per weekend.

Loading