Overwinteren met Robert Doornbos

[photo1]Wat doet een Formule 1 coureur in de wintermaanden als er nog geen testsessies en teampresentaties op de agenda staan? Wij vroegen het Robert Doornbos, coureur bij Red Bull Racing én levensgenieter, op de man af…

Wat was het eerste waar je aan dacht toen je onder de finishvlag reed in Brazilië?
RD: “Aan de Red Bull end-of-season party ’s avonds in het Murumbu stadion, haha! Nee, in mijn inlap dacht ik meer terug aan een tof seizoen met als hoogtepunt uiteraard mijn drie races voor RBR. Ik was twee van de drie keer sneller als mijn teammaat DC, dus heb ik over de radio het team bedankt voor hun harde werk. Het was aan het einde van het jaar niet makkelijk om competitief te zijn, omdat de ontwikkeling aan de RB2 al een tijd terug gestopt was en alle ogen op 2007 gericht waren. Maar kort daarna verschoot mijn aandacht wel weer naar het feest ’s avonds 😉 ”

En toen, je koffers ingepakt voor een welverdiende vakantie?
RD: “Niet direct, nee. Maar omdat we gedurende het hele jaar zoveel reizen, leven ik en mijn collega’s eigenlijk het hele jaar al uit onze koffer, dus we hoeven hem niet meer in te pakken. Ik noem mijn RBR reistas daarom wel eens mijn ‘mobile home’, haha! Na Brazilië ben ik met Harry Muermans naar Savannah in de USA gevlogen waar zijn zoon Dominick voor het eerst een Formule Atlantic aan de tand voelde. Dat is de directe klasse onder de ChampCars. Ondanks dat ik zelf niet reed, kon ik hem toch goed aanwijzingen geven door in alle bochten te gaan staan en videobeelden te maken. Ik moet zeggen dat Dom niet bang is om de limieten op te zoeken!”

Daarna wel naar Europa afgereisd?
RD: “Ja, lekker terug naar Rotterdam! Heb toen weer bij veel vrienden en familie langs geweest, die ik alweer een tijdje niet meer gezien had. Maar na vijf dagen stond er alweer een volgende vlucht gepland, maar dit keer één waar ik echt naar uit keek: met mijn vriendin op vakantie naar de Malediven.”

Klinkt goed! Het was daar zeker een stuk warmer dan hier in Nederland?
RD: “Ja, gelukkig maar! Ik had van DC, Jenson, Fisichella en Heidfeld al veel goede verhalen gehoord, maar het was inderdaad ook echt super! Ik ben niet bepaald wereldkampioen stilzitten, dus heb veel gedaan die weken. Iedere dag wakeboarden, zwemmen, snorkelen, diepzeeduiken maar ook lekker hardlopen op het strand. Machteld, mijn vriendin, moet af en toe gek zijn geworden! Mijn batterij is zeker weer helemaal opgeladen voor volgend jaar.”

Goed dat het zelf ter sprake brengt! Wat zijn je plannen voor 2007?
RD: “Zoals ik al vaker gezegd heb, zijn we druk bezig en wil ik graag in de Red Bull familie blijven. Mijn fans hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken, dat doe ik namelijk ook niet! Nog even geduld dus.”

En tot die tijd?
RD: “Ik ben nu in Rotterdam weer flink begonnen met trainen, dus ik heb bij de David Lloyd gym al bijna mijn eigen parkeerplaats, haha! Maar natuurlijk maak ik ook tijd om te relaxen met vrienden. Waarschijnlijk krijg ik het binnenkort weer druk en gaat mijn leven vanaf dan weer op de toerenbegrenzer…”

Bron: Robert Doornbos Media

Loading