Paffett en Spyker

[photo1]Gary Paffett mag aan het lijstje van kanshebbers worden toegevoegd voor het tweede stoeltje van het Spyker Formule 1 team. De 25-jarige Engelsman die dit jaar testte voor McLaren zegt in het Britse blad Autosport dat er bij Spyker nog een mogelijkheid is om volgend jaar als Grand-Prix coureur aan de start te komen.

Volgens Paffett is zijn management, dat bestaat uit de voormalige Formule 1 coureur Martin Brundle, inmiddels met Spyker in gesprek. Spyker teambaas Collin Kolles heeft inmiddels te kennen gegeven dat Paffett een uitstekende kandidaat is.

Spyker heeft één van de laatste vrije stoeltjes in de Formule 1 voor volgend seizoen. Voor het stoeltje hebben een groot aantal coureurs interesse. Spyker heeft al laten weten een betalende tweede coureur te zoeken.

De grote populariteit voor het stoeltje drijft de prijs alleen maar omhoog. Dit is een probleem voor Paffett die niet over sponsorgeld beschikt. McLaren en Mercedes waar de Brit onder contract staat willen wel toestemming geven om Paffett één jaar bij Spyker te laten rijden, financieel steunen willen ze echter niet. Mocht Paffett volgend jaar niet bij Spyker kunnen rijden dan blijft hij gewoon testen bij het team van McLaren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading