Pantano: “Het is voor 99% zeker”

Giorgio Pantano heeft in een interview met de Italiaanse krant Gazetta dello Sport verklaard voor 99% zeker te zijn dat hij voor Jordan gaat rijden dit seizoen.

De 25-jarige Italiaan is sinds het terugtrekken van Jos Verstappen de belangrijkste kandidaat om teamgenoot van Nick Heidfeld te worden.

Diezelfde Nick Heidfeld verklaarde onlangs nog dat hij liever géén debutant als teamgenoot had. “Ik wil me kunnen bewijzen dit jaar, daarom hoop ik dat het geen nieuwkomer wordt. Ik heb een teammaat nodig die hoog staat aangeschreven bij de teambazen, zo’n teamgenoot zal voor mij de maatstaaf zijn.”

Jordan bevestigde eerder deze week al dat het met Pantano is gesprek is, en dat de Italiaan bij de tests in Jerez aanwezig zou zijn. Volgens de Gazatta zou hij dinsdag en vrijdag in de Jordan zitten.

Pantano hierover: “Ik wil geen risico nemen tijdens mijn eerste test voor het team, ik wil alleen laten zien dat ik een Formule 1 auto kan besturen, en dat ik het tweede stoeltje verdien. In de Formule 3000 heb ik geleerd dat team spirit de sleutel tot succes is. Schumacher wint omdat hij een geweldige relatie heeft opgebouwd met de mensen om hem heen. Dit is wat ik ook wil gaan doen bij Jordan, uiteindelijk heb ik hún nodig.”

Pantano blikte ook al een beetje vooruit op het aankomende seizoen: “Het eerste doel is om ervaring op te doen, en leren met de auto op de limiet te rijden. Dit jaar wil ik dicht bij Nick in de buurt blijven, en zo vooruit bouwen naar grotere dingen. Uiteindelijk wil ik, net als alle andere coureurs, overwinningen scoren.”

In het interview met de Italiaanse krant vertelde Pantano ook dat hij eerder in gesprek was geweest met Jaguar voor de tweede stoel naast Mark Webber, en dat ook Minardi interesse had in de diensten van de Italiaan.

Of Pantano het hele seizoen in de Jordan zit valt nog te betwijfelen. Eerder meldde Bas Leinders al dat hij bezig is om op Spa-Francorshamps te rijden, en er gaan ook geruchten dat Ralph Firman en/of Allan McNish nog enkele races in de Jordan zullen gaan rijden.

Het management van Pantano heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen van de laatste dagen.

Loading