Pantano test voor Jordan

Giorgio Pantano is vandaag op het circuit van Jerez in de Jordan EJ14 gestapt. De Italiaan maakte indruk, Pantano reed rondetijden die nagenoeg gelijk waren aan die van Nick Heidfeld.

Pantano reed vanmiddag 35 ronden in de Jordan, de Italiaan had een groot nadeel, de bolide was namelijk niet goed afgesteld. Jordan kende de gehele dag problemen met de balans, daarom kreeg Pantano de opdracht niet voluit te gaan.

“We hebben de laatste dagen veel data verzameld, uit deze data hebben we veel informatie gehaald”, aldus James Robinson, hoofd van Race and Test Engineering. “We hebben een aantal aanpassingen gemaakt nadat we informatie hadden gezien, dit was niet zo slim. We kregen grote problemen met de balans van de auto, in de namiddag begonnen we het te begrijpen, we werken aan een oplossing. Maar goed we begrijpen de auto nu beter, deze is nieuw dus we moeten nog veel leren. Ik ben blij dat Pantano wat kilometers heeft kunnen maken, hij deed het erg goed.”

De logo’s van Trust waren van de Jordan EJ14 verwijderd, ze waren echter nog wel op de overall’s van de coureurs te zien. Waarschijnlijk heeft het team niet de tijd gehad om deze logo’s te verwijderen.

Nu Pantano voor Jordan heeft getest lijkt het vrijwel zeker dat de Italiaan dit jaar voor Jordan zal racen, volgens geruchten zou Jordan Pantano later deze week bevestigen. De Italiaan zou zijn contract met Jordan al rond hebben, Jordan zou enkel nog bankgaranties van de sponsoren van Pantano willen krijgen.

Loading