Paul-Ricard investeert fors

[photo1]Het Franse circuit Paul-Ricard heeft fors in de buidel getast om haar faciliteiten te verbeteren. Het circuit van Paul-Ricard wordt door veel Formule 1 teams gebruikt om hun bolides te testen, het team van Toyota test er bijvoorbeeld maandelijks.

Paul-Ricard heeft vanaf vandaag de beschikking over een installatie die de baan onder water kan zetten. Met een druk op de knop zet een sprinkler installatie de baan volledig onder water, Formule 1 teams kunnen zo ook onder natte weersomstandigheden testen. Het is ook mogelijk om gedeelten van de baan nat te maken en gedeelten droog te laten, zo kan er onder alle omstandigheden worden getest.

[photo2]Ferrari test al vaker op een natte baan op het testcircuit van Fiorano. De Scuderia laten dan een tankwagen elk uur duizenden liters water op het circuit spuiten. Paul-Ricard is het eerste circuit ter wereld dat de beschikking krijgt over een installatie die het circuit onder water kan zetten.

Het circuit is voorzien van 315 sproeiers die los van elkaar kunnen worden bediend. Michelin heeft een gedeelte van het project betaald, de Franse bandenfabrikant huist nabij het circuit van Paul-Ricard. Michelin moest wel, omdat Bridgestone op het testcircuit van Ferrari testte. Het voordeel dat Bridgestone had op Michelin door vaker te testen onder natte weersomstandigheden bestaat dus niet meer.

Loading