Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Perez’ Formule 1 Prestaties Verbeteren door Contractgesprekken voor 2025
F1 coureurs

Perez’ Formule 1 Prestaties Verbeteren door Contractgesprekken voor 2025

39
sergio perez
Foto: The Race

Perez dicht bij pole position in Japan

Sergio Perez miste op een haar na de pole position voor de Grand Prix van Japan 2024, waar hij slechts 0,066 seconden achter zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Max Verstappen eindigde. Dit resulteerde in een 1-2 positie voor Red Bull. Met het contract van Perez dat aan het einde van het jaar afloopt, waren velen van mening dat RB-coureur Daniel Ricciardo zijn plaats zou innemen. Echter, de Australiër heeft moeite om zijn teamgenoot Yuki Tsunoda voor te blijven.

De onzekere toekomst van Red Bull’s line-up

De situatie wordt verder gecompliceerd door de beschikbaarheid van Carlos Sainz na de aanstaande overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, Fernando Alonso die zich niet publiekelijk committeert aan Aston Martin, en de instabiliteit binnen Red Bull die Verstappen beïnvloedt. Dit alles maakt de toekomstige line-up van Red Bull uiterst onzeker. Met beide stoeltjes mogelijk beschikbaar, mocht Mercedes F1-baas Toto Wolff zijn ‘nummer één doelwit’ Verstappen binnenhalen, suggereert Marko dat de recente prestaties van Perez wellicht te maken hebben met de contractgesprekken die op het spel staan.

Marko’s inzichten over Perez’ motivatie

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, deelde na de kwalificatie in Suzuka met Sky Germany dat de Grand Prix van Japan vorig jaar bijzonder slecht verliep voor Sergio. Alles ging mis, dus dit resultaat moet bijzonder bevredigend voor hem zijn. “Je ziet dat hij het kan. Maar misschien speelt ook mee dat de contracten voor volgend jaar nu al op het spel staan – veel eerder dan gebruikelijk. Dat lijkt ook erg motiverend te zijn.” Marko voegde toe dat de situatie “al veel verder is gevorderd” wat betreft het vastleggen van een Red Bull-coureurduo voor 2025, maar dat er meer tijd nodig is voordat een definitieve beslissing wordt genomen.

De toekomstige beslissingen van Red Bull

Alonso, eveneens einde contract dit seizoen, en Mercedes hebben aangegeven dat ze hun plannen voor 2025 tegen de zomer rond willen hebben. “Normaal gesproken praten we helemaal niet over coureursbeslissingen in april,” vervolgde Marko. “Maar op de een of andere manier lijkt alles veel verder te zijn gevorderd. Maar voor ons is het nog te vroeg. We zullen zeker nog wat tijd wachten voordat we een beslissing nemen.” Marko merkte op dat Sainz “zeker een andere naam is om te overwegen”, mocht de voormalige Toro Rosso-coureur teruggebracht worden binnen de Red Bull-stal. Hij rekent erop dat hij en Red Bull F1 teambaas Christian Horner “dezelfde procedure” zullen volgen als in voorgaande jaren en dat het paar gesprekken heeft gevoerd om de coureursopstelling te bepalen. Hun werkrelatie ligt onder een vergrootglas na speculaties dat Marko informatie naar de media zou hebben gelekt over een onderzoek naar Horner na beschuldigingen van ongepast gedrag door een vrouwelijke werknemer.

Gerelateerd nieuws

Waarom Lando Norris besloot bij McLaren te blijven

Lando Norris, de jonge Britse coureur die sinds 2019 voor McLaren racet,...

Wie zijn de ouders van Sergio Perez?

Sergio Perez, een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs van deze tijd,...

Wie zijn de ouders van Lance Stroll?

Lance Stroll, de talentvolle autocoureur, is geboren in een opmerkelijke familie met...

Zhou Guanyu richt zich op een lange carrière in de Formule 1

Zhou’s aspiraties en de uitdagingen van een F1-carrière Zhou Guanyu, de eerste...

Voormalig kampioen denkt dat Ferrari spijt heeft van Hamilton, update over Sainz

Overzicht van de nieuwste ontwikkelingen Jacques Villeneuve, de voormalige Formule 1-kampioen, heeft...

Hoe beïnvloedt de nieuwe Formule 1 Sprint-regel het record van Max Verstappen?

Verstappen’s dominantie in de Formule 1 Sinds 2021 domineert Max Verstappen de...

Lando Norris verdedigd na geruchten over afwijzing van Red Bull te midden van Max Verstappen’s record

Norris’ keuze om bij McLaren te blijven Lando Norris is veelvuldig in...

Hoe Bearman zijn Ferrari-droom levend kan houden door zich in 2025 bij Haas aan te sluiten

Veranderingen bij Haas vooruitlopend op 2025 Een ander stukje van de Formule...