F1 Nieuws

Perez geschrokken nadat hij bijna de race van Verstappen beëindigde

Perez geschrokken nadat hij bijna de race van Verstappen beëindigde

6 mei - 01:19
5

Het ging bijna mis voor Max Verstappen bij de start van de Grand Prix van Miami. Sergio Perez remde te laat, waardoor hij zijn Nederlandse teamgenoot bijna van de baan af beukte. Na afloop van de race vertelt de Mexicaan tegenover Viaplay over de bijna catastrofale start.

De race was lastig voor Perez. De Red Bull-coureur raakte bij de start veel plekken kwijt. Uiteindelijk finishte hij achter Lando Norris, Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz, waardoor hij op de vijfde plek eindigde.

Perez vertelt: “Het was best een lastige race, vooral omdat ik niet op de racelijn van start ging. Ik dook naar binnen en er was helemaal geen grip, ik moest echt even kijken. Helaas verloor ik uiteindelijk een plaats aan Piastri. Ik beschadigde mijn banden een beetje. Maar later, tijdens die medium-stint, had ik moeite om in het ritme te blijven. De banden werden te warm. Dat betekende eigenlijk gewoon dat ik de mensen voor mij niet kon inhalen.

Perez over bijna aanrijden Verstappen

Het scheelde niks of Perez had Verstappen in bocht 1 van de baan gereden. Zelf zegt de Mexicaan: “Het scheelde niet veel. Gelukkig kon ik de rem loslaten en Max niet raken, maar het was echt op het nippertje.