F1 Nieuws

Perez heeft hoge verwachtingen van Japan: ‘Willen op het podium staan’

Perez heeft hoge verwachtingen van Japan: ‘Willen op het podium staan’

3 april - 17:00
5

Max Verstappen viel in Australië al vroeg uit, waarna de hoop van Red Bull Racing op een overwinning uiteraard op de schouders van Sergio Perez kwam te liggen. De Mexicaan moest in Melbourne echter genoegen nemen met een vijfde eindklassering, op ruime achterstand van winnaar Carlos Sainz. Als excuus kon Perez wel opvoeren dat hij vanwege schade en straf niet kon imponeren met zijn RB20. In Japan, waar aanstaand weekeinde de volgende Grand Prix op het programma staat, hoopt hij op meer.

“Ik kijk uit naar deze week, Japan is altijd een geweldige race op de kalender en dit jaar gaan we een stuk eerder in het seizoen, wat het interessant zal maken”, meent Perez, erop duidend dat de omstandigheden daardoor voor de teams anders zijn. “Ik ga altijd graag naar Tokyo voordat de raceweek begint, het eten in Japan behoort tot mijn favorieten, dus ik zal ervoor zorgen dat ik daarvan geniet voordat ik naar Suzuka ga om me op de race te concentreren.”

Perez wil zich revancheren

Perez herinnert eraan dat het circuit van Suzuka vaak mooie, historische wedstrijden heeft opgeleverd. “De race richting de eerste bocht is iconisch in de sport en het is geweldig om daar als eerste uit te komen. Het weer kan hier soms behoorlijk van invloed zijn, met de regen die vaak valt en in deze tijd van het jaar lijkt erop dat dit hetzelfde zou kunnen zijn. Dus we zullen de momenten die we met de auto krijgen moeten maximaliseren, om onze set-up te perfectioneren.”

Net als Verstappen gaat ook Perez op voor revanche in Japan. “Australië was niet het beste moment voor het team, het was jammer dat we een straf kregen en de schade tijdens de race, maar we hebben dit soort momenten eerder overwonnen. Dit weekend willen we weer op het podium staan”, besluit Perez.