Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Perez meer ontspannen, niet langer gericht op Verstappen in F1 2024
F1 coureurs

Perez meer ontspannen, niet langer gericht op Verstappen in F1 2024

24
sergio perez

Aanpassing van Perez’ focus verbetert zijn prestaties

Sergio Perez heeft een solide start gemaakt in het jaar met drie podiumplaatsen in vier races, allemaal als tweede achter Max Verstappen. Deze prestaties hebben zijn positie binnen het team versterkt, aangezien wordt overwogen of het contract van de Mexicaan, dat afloopt, wordt verlengd of dat er nieuw bloed wordt binnengehaald voor 2025 en daarna. Er zijn veel vrije agenten beschikbaar voor volgend jaar. Vorig jaar leek Perez te worstelen met zijn eigen verwachtingen om Verstappen bij te houden, waarbij twee vroege overwinningen hem vroege wereldtitelambities gaven. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, voelt echter dat Perez zich dit seizoen heeft aangepast door zich niet langer te concentreren op wat Verstappen doet, wat hem meer ontspannen heeft gemaakt achter het stuur.

Horner heeft aan Sky Sports F1 verteld: “Jullie hebben de neiging hem af te schrijven, maar hij doet het geweldig. Hij is dit seizoen met een nieuwe instelling begonnen, hij is ontspannen, hij bestuurt de auto echt goed. Hij focust zich niet op zijn teamgenoot, het is een andere benadering en in de eerste vijf races hebben we een echt sterke prestatie van hem gezien. Hij rijdt goed, zijn zelfvertrouwen groeit en hopelijk kan hij dat omzetten in nog een goed resultaat morgen.”

Perez reageert goed op de druk van zijn toekomst bij het team

Horner voegde eraan toe dat Perez goed reageert op de druk om voor zijn toekomst bij het team te vechten na zijn winter-reset. “Hij is een belangrijk onderdeel van het team en het gaat erom collectief te werken en ik denk dat hij een geweldige technische ondersteuning om zich heen heeft en het team doet het goed,” legde hij uit.

Perez voelt zich comfortabel in het team. Hij weet dat zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt en hij rijdt voor zijn toekomst. “Hij reageert op de best mogelijke manier op druk en ik denk dat we dat zien bij bepaalde coureurs hoe zij op druk reageren terwijl anderen soms verwelken. Hij heeft een paar dingen in zijn aanpak veranderd en ik denk dat hij echt goed rijdt.”

Kwalificatie voor de Grand Prix van China

Perez kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van China op zondag na bijna geëlimineerd te zijn in Q1, met Horner die toegaf dat het team geluk had omdat werd besloten dat Perez zou proberen door te gaan naar Q2 op een set gebruikte banden. “Het circuit ontwikkelde zich snel en achteraf gezien hadden we waarschijnlijk een nieuwe set banden moeten gebruiken, maar we bewaarden ze voor later in de kwalificatie en het circuit werd beter,” zei hij. “Je zou willen zeggen dat het perfecte beoordeling was, maar we hadden een beetje geluk om hem binnen de snit te krijgen.”

Gerelateerd nieuws

Waarom Lando Norris besloot bij McLaren te blijven

Lando Norris, de jonge Britse coureur die sinds 2019 voor McLaren racet,...

Wie zijn de ouders van Sergio Perez?

Sergio Perez, een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs van deze tijd,...

Wie zijn de ouders van Lance Stroll?

Lance Stroll, de talentvolle autocoureur, is geboren in een opmerkelijke familie met...

Zhou Guanyu richt zich op een lange carrière in de Formule 1

Zhou’s aspiraties en de uitdagingen van een F1-carrière Zhou Guanyu, de eerste...

Voormalig kampioen denkt dat Ferrari spijt heeft van Hamilton, update over Sainz

Overzicht van de nieuwste ontwikkelingen Jacques Villeneuve, de voormalige Formule 1-kampioen, heeft...

Hoe beïnvloedt de nieuwe Formule 1 Sprint-regel het record van Max Verstappen?

Verstappen’s dominantie in de Formule 1 Sinds 2021 domineert Max Verstappen de...

Lando Norris verdedigd na geruchten over afwijzing van Red Bull te midden van Max Verstappen’s record

Norris’ keuze om bij McLaren te blijven Lando Norris is veelvuldig in...

Hoe Bearman zijn Ferrari-droom levend kan houden door zich in 2025 bij Haas aan te sluiten

Veranderingen bij Haas vooruitlopend op 2025 Een ander stukje van de Formule...