Peter Sauber roept coureurs op het matje

[photo1]Teambaas Peter Sauber zag gisteren zijn beide coureurs met elkaar in aanraking komen. Beide coureurs waren op weg om 5 WK-punten voor de Zwitserse Formule 1 renstal uit het vuur te slepen. Door de botsing eindigden Massa en Villeneuve uit eindelijk beide buiten de punten.

Jacques Villeneuve probeerde Massa uit te remmen, Massa was namelijk flink langzamer dan de Canadees omdat zijn banden waren versleten. Massa liet Villeneuve echter niet voorbij waarna Villeneuve zijn auto langs die van de Braziliaan zette waarna beide coureurs van de baan raakten.

“Ik heb beide coureurs verteld dat ik er hier niet over ga praten” aldus Peter Sauber. “Je moet goed begrijpen dat we het dit jaar niet makkelijk hebben. We hebben niet veel succes en moeten keihard werk voor elk WK-punt. Die punten die we afgelopen weekend hadden kunnen scoren waren extreem belangrijk, we zouden namelijk het gat naar Red-Bull Racing kunnen dichten.”

“In Hinwill verwacht ik beide coureurs aan het eind van deze week. Daar gaan we over de race praten, dat doen we normaal niet maar nu wel. Dit is een serieuze zaak waar we over moeten praten.”

Peter Sauber laat nog in het midden of Massa en Villeneuve een straf kunnen verwachten, de Zwitser wil eerst met zijn coureurs spreken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading