Peter Sauber wil banen BMW Sauber redden

Peter Sauber heeft uitgesloten dat hij een doorstart gaat maken met het huidige BMW Sauber F1 team. Sauber, die het team in 1993 oprichtte, geeft toe dat een doorstart erg moeilijk gaat worden.

De 65-jarige Peter Sauber verkocht zijn team eind 2005 voor vele miljoenen aan BMW. BMW Sauber groeide van een degelijke middenmotor uit tot een topteam totdat BMW afgelopen woensdag plotseling bekend maakte om met het project te stoppen.
“Een totale verrassing voor me”, aldus Sauber. “Ik heb vooraf geen enkel signaal gekregen dat BMW er wel eens mee wilde ophouden.”

“Maar ik kan het van hun kant begrijpen, al is het niet makkelijk. Een ding is duidelijk, ik ga alles doen om de banen van het personeel van het team te behouden.”

Sauber is nog altijd 20% eigenaar van het team, toch zegt hij niet alles te kunnen:
“Ik ben geen tovenaar, ik ga ook niet meer als teambaas aan de pitmuur staan. Ik ga al mijn contacten gebruiken om het team en het personeel te redden, maar dat garandeert niets.”

Het team moet voor aanstaande woensdag de concorde-overeenkomst tekenen bij de FIA om een plek voor volgend jaar op de grid te reserveren. Het tekenen van de overeenkomst maakt het team voor een overnamekandidaat een stuk interessanter, aan de andere kant kan het ook een hoge boete opleveren als het team niet aan de start komt. Zonder concorde-overeenkomst lijkt het team verloren.
“Ik slechts een consultant, uiteindelijk besluit BMW in Munchen wat er gaat gebeuren. Ik heb hier geen invloed op. Ik weet echt niet wat er gaat gebeuren.”

“Een BrawnGP-achtige doorstart zou een optie zijn al wordt dit heel moeilijk, er is weinig tijd. Een oplossing moet zo snel mogelijk op de tafel komen.”