Petrobras verlengt contract Williams

[photo1]Petrobras heeft de sponsorovereenkomst met Williams met twee jaar, tot eind 2004, verlengd. Frank Williams en Petrobras-directeur Francisco Gros maakten dit gisteren tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro gezamenlijk bekend.

Oliegigant Petrobras is in handen van de Braziliaanse staat, en is reeds sinds 1998 sponsor en partner van Williams. Petrobras voorziet het team van benzine die wordt ontwikkeld in het Cenpes Research Centre in Brazilië.

Petrobras investeerde recentelijk nog 1 miljoen Dollar in het Cenpes Research Centre om benzine voor de Formule 1 te ontwikkelen. Dankzij in de Formule 1 opgedane kennis heeft Petrobras een nieuwe soort benzine ontwikkeld, genaamd Podium.

[photo2]Podium heeft een hoger octaangehalte en is momenteel al in acht Braziliaanse steden verkrijgbaar. Het hogere octaangehalte zorgt ervoor dat de motor meer vermogen krijgt.

“Het is fantastisch dat we opnieuw van de technische en commerciële voordelen van Petrobras kunnen profiteren” aldus Frank Williams. “De samenwerking met Petrobras zal zijn zesde en zevende jaar ingaan, dit zal ons een groot voordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie.”

Loading