Petronas komt met eigen benzine

[photo1]Olieconcern Petronas zal Sauber vanaf volgend jaar gaan voorzien van zelf ontwikkelde benzine. Petronas levert nu enkel olie aan Sauber, daarnaast betaald Petronas een deel van de Ferrari motoren.

Sauber rijdt volgend jaar opnieuw met de klantenmotor van Ferrari, het team zal gebruik maken van een motor met 2002 specificaties.

“We zijn optimistisch dat we met onze benzine hetzelfde succes kunnen oogsten als met onze motorolie” aldus Petronas- topman Hamzah Abdul Hamid. “Binnen de Formule 1 is de benzine aan veel reglementen gebonden, je benzine mag niet veel afwijken van een standaardformule. Desondanks zijn we er van overtuigd dat we een soort benzine kunnen ontwikkelen die binnen de regels valt, daarnaast kunnen we ook een extra bijdrage leveren aan het succes van Sauber.”

“Ik ben erg blij dat Petronas ons volgend jaar van benzine en olie zal voorzien” aldus teambaas Peter Sauber. “Petronas heeft zich al bewezen in het ontwikkelen van motorolie, ik heb er dus alle vertrouwen in dat de benzine van Petronas ons succes zal brengen.”

Loading