Petronas tien jaar in Formule 1

[photo1]Het Maleisische concern Petronas is dit jaar voor het tiende jaar actief in de Formule 1. Dit feit laten Petronas en partner Sauber natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Nabij het circuit werd al een ceremonie gehouden waarbij ook ministers van de staat Maleisië aanwezig waren.

Petronas dat vooral gas en olie levert stapte in 1995 via Sauber in de Formule 1. Het bedrijf wilde een platform waarbij het haar naamsbekendheid wereldwijd kon uitbouwen. De Formule 1 renstal van Sauber bleek een goede mogelijkheid. Volgens Petronas is de samenwerking zeer succesvol gebleken. Naast Sauber is Petronas ook sponsor van de Maleisische Grand-Prix.

Sinds 1995 is Petronas hard gegroeid. Het bedrijf was toen in 9 landen actief, nu vinden we Petronas in 35 landen. De groei is er echter nog lang niet uit. Het bedrijf heeft een eigen motor ontwikkeld voor straatauto’s. Deze motor wordt nu uitgebreid getest voordat hij in productie zal gaan. Met deze motor wil Petronas een belangrijke rol in de Aziatische auto-industrie gaan spelen.

Via Sauber probeert Petronas via jonge getalenteerde technici het uiterste uit de oliemengsels te halen. Enkele technici van Petronas werken zelfs full-time op de Sauber fabriek in Zwitserland waar men alleen maar aan het Formule 1 project werkt.

Naast de ceremonie heeft Petronas nog een aantal festiviteiten gepland om het tienjarig jubileum in de Formule 1 te vieren. Zo zal er een Formule 1 demo in de stad Kuala Lumpur zijn. Daarnaast is er een tentoonstelling in het grootste winkelcentrum van deze stad. Deze tentoonstelling laat de relatie tussen Petronas en de Formule 1 zien.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading