Piquet junior kiest voor management Briatore

[photo1]Naast onder andere Fernando Alonso en Mark Webber heeft Nelson Piquet junior er voor gekozen zich ook te laten managen door Renault F1 teambaas Flavio Briatore.

“Briatore en ik zijn partners”, aldus Nelson Piquet junior. “Flavio Briatore heeft me in de Formule 1 geholpen en zal een aandeel krijgen in alles wat we samen gaan bereiken. Hij had interesse en ik had iemand nog die mijn belangen kan behartigen. Mijn vader heeft te weinig tijd en ik ben nog te jong voor zulke zaken. Briatore is betrokken bij Renault en zei dat hij me wel een stoeltje wilde geven.”

Piquet junior zal dit jaar testen voor het Formule 1 team voor Renault. Piquet junior hoopt dezelfde weg te bewandelen zoals Alonso eerder dit, eerst testen en ervaring opdoen en vervolgens debuteren in de Formule 1 met Renault.

“Ik hoop dat mijn ster in stappen zal stijgen. Dit zal in geleidelijke stappen moeten gebeuren. Ik ben niet eerste testcoureur maar ik kan kilometers maken en ervaring opdoen. Ik kan me nu minimaal een jaar lang in alle rust ontwikkelen. Volgend jaar zijn er kansen. Het contract met Giancarlo Fisichella loopt af en hij verkast mogelijk naar een ander team of gaat zelfs met pensioen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading