Pirelli lijkt strijd te winnen

De bandenfabrikant Pirelli lijkt volgend jaar vrijwel zeker de bandenleverancier van de Formule 1 te worden. Pirelli lijkt hiermee concurrent Michelin af te troeven.

De grote teams zijn enthousiast over het voorstel van de Italiaanse rubberfabrikant. Pirelli sprak in Canada opnieuw met de Formule 1 – teams. Pirelli lijkt niet bereid gratis banden te leveren maar vraagt ook geen hoge vergoeding en heeft weinig eisen.

Michelin, de andere grote kanshebber, wil ook een financiele vergoeding maar stelt ook meer eisen. Zo zou Michelin onder ander het formaat van de banden willen wijzigen. Iets wat de Formule 1- teams absoluut niet zien zitten omdat veel kosten met zich mee brengt, de hele aerodynamica van de auto’s zou namelijk overhoop gehaald worden.

Michelin geeft inmiddels zelf aan dat de kans klein is dat het volgend jaar bandenleverancier is in de Formule 1. Michelin trok zich in 2006 terug, Pirelli was voor het laatst in de jaren ’80 actief.

Grote nadeel van Pirelli is dat het bedrijf, dat relatief klein is, in zeer snelle tijd banden zal moeten gaan ontwikkelen. Banden waar de teams hun chassis op willen gaan bouwen. Mogelijk oplossing is dat Pirelli ondersteuning en know-how van het terugtredende Bridgestone krijgt. Bridgestone opperde deze optie al eerder.

(pg)

Loading