Pizzonia kijkt naar Champcar

[photo1]De kans is groot dat we Antonio Pizzonia volgend jaar niet meer in de Formule 1 zien, de Braziliaan praat met diverse Champcar teams omdat hij bij Williams zeer waarschijnlijk wordt gepasseerd door Nico Rosberg.

“Racen heeft gewoon de prioriteit”, aldus Antonio Pizzonia. “Ik heb geen zin om weer te gaan testen of om als derde rijder in actie te gaan komen. We zijn in gesprek met enkele teams, waaronder ook enkele Champcar teams.”

Pizzonia dit jaar enkele races bij Williams als vervanger van de geblesseerde Heidfeld. De 26-jarige begon sterk maar wist daarna door eigen fouten enkele Grand-Prix niet te beëindigen. Dit tot de teleurstelling van Williams dat Pizzonia aan het begin van het seizoen ook al passeerde voor Nick Heidfeld. Heidfeld vertrekt naar BMW en zijn vervanger zal zeer waarschijnlijk Nico Rosberg worden en dus niet Antonio Pizzonia.

Voor Nederland zou een overgang van Pizzonia naar Amerika goed nieuws kunnen zijn. Robert Doornbos zou graag als derde coureur aan de slag willen bij Williams. Williams heeft op haar beurt wel interesse in de diensten, en vooral het sponsorgeld, van de Rotterdammer.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading