Plannen voor nieuw circuit in Spanje

Dat de Formule 1 een hot issue is in Spanje, dat is natuurlijk al langer bekend. De Spanjaarden hebben in Fernando Alonso immers een heuse volksheld.

In 2008 staan er dan ook twee Grand Prix’ op het programma die gehouden worden in Spanje. De eerste op Spaans grondgebied staat te boek als de Grand Prix van Spanje. Deze zal op 27 april verreden worden op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona. Daarnaast zal er ook op het stratencircuit van Valencia een race verreden worden in de Formule 1. Deze race staat te boek als de Grand Prix van Europa en wordt verreden op 24 augustus.

De Spanjaarden kunnen hun plezier echter niet op, want er wordt gedacht aan de aanleg van nog een circuit wat de Formule 1 als gastheer zou kunnen ontvangen. Het circuit, wat de naam ‘La Ciudad del Motor de Alcaniz’ zal dragen, is getekend door de populaire architect Herman Tilke. Tilke, die voor menig nieuw circuit binnen de Formule 1 verantwoordelijk is, heeft hierbij hulp gekregen van Pedro de la Rosa, de testcoureur van McLaren Mercedes.

Het nieuwe circuit zou medio 2009 klaar moeten zijn en zal een lengte krijgen van 5,3 kilometer, waarvan een 2 kilometer lang recht stuk het karakter zal bepalen.

Ron Verstegen
F1News.nl

Loading