F1 Nieuws

Poll | Wie is jouw GPBlog Driver of the Day in Japan?

Poll | Wie is jouw GPBlog Driver of the Day in Japan?

7 april - 12:41
15

De Grand Prix van Japan ging 'gewoon' weer de kant op van Max Verstappen. De Red Bull-coureur eindigde voor ploeggenoot Sergio Perez en Carlos Sainz. Ook Charles Leclerc kende een goede race in Suzuka. De keuze is reuze! Wie wordt de GPblog Driver of the Day? Stem in de poll hieronder en discussieer in de reacties.

Twee coureurs die het waarschijnlijk niet zullen worden vielen vroeg uit. Daniel Ricciardo raakte, terwijl Lance Stroll aan de binnenkant reed en Alexander Albon probeerde te passeren, de auto van Williams, wat ertoe leidde dat beiden met hoge snelheid in de bandenstapels belandden. Een rode vlag werd bijna onmiddellijk gezwaaid en de race werd tijdelijk onderbroken. Gelukkig konden beide rijders het incident zonder verwondingen verlaten.

Yuki Tsunoda is de eerste Japanner die punten haalt in zijn thuisrace sinds 2012. De VCARB-coureur reed een nette race en is dan ook zeker kanshebber voor de titel. Max Verstappen was wederom heer en meester. Als je de coureur niet ziet tijdens de race, weet je dat hij het goed heeft gedaan.

Vorig raceweekend

Vorige keer ging Carlos Sainz er met de titel vandoor. De Spanjaard wist, bij het uitvallen van Verstappen, rustig te blijven en de overwinning voor de Tifosi binnen te halen. Ook dit weekend heeft hij een knappe race gereden, krijgt hij jouw stem?