Positie Verstappen bij Sauber onzeker

[photo1]De kans dat Jos Verstappen bij Sauber een stoeltje als testcoureur vindt is onzeker,de Nederlander zou te groot zijn voor de bolide.

Verstappen paste al tweemaal een stoeltje in de fabriek van Sauber. Felippe Massa en Nick Heidfeld zijn echter veel kleiner als Verstappen, daarom zou Sauber zijn chassis mogelijk moeten aanpassen.

“Ik weet niet zeker of het mogelijk is om Verstappen een stoeltje aan te bieden” aldus Peter Sauber. “We moeten enkele aanpassingen aan de bolide maken om hem comfortabel te laten zitten. Als we door de aanpassingen een nieuwe crash test zullen moet doorstaan zullen we Verstappen niet aannemen. Een crashtest kost ons teveel geld.”

Of Verstappen blij moet zijn om bij Sauber als testcoureur te mogen fungeren is ook nog maar de vraag. Sauber heeft slecht een bolide om mee te testen, dit betekend dat het testwerk bijna altijd door de vaste coureurs word verricht. Testcoureurs die in het verleden bij Sauber in dienst waren maakten ook nauwelijks kilometers.

Tevens heeft Peter Sauber laten weten dat Massa en Heidfeld dit seizoen alle Grand-Prix zullen rijden. Als Verstappen bij Sauber tekent dan is de kans klein dat we de Nederlander dit jaar nog in actie zien tijdens een Grand-Prix.

Loading