Presentatie Toyota TF103

Voor de ogen van 400 journalisten is vandaag de nieuwe Toyota TF103 gepresenteerd. De bolide werd onthuld op het circuit van Paul-Ricard.

De Toyota TF103 is ontworpen door het technische team van de Oostenrijker Gustav Brunner. De Toyota TF103 is een doorontwikkeling van de Toyota TF102, de nieuwe Toyota is lichter, heeft meer downforce, en heeft een verbeterde aërodynamica.

“We hebben in elk opzicht progressie geboekt” aldus technisch directeur Gustav Brunner. “Ik hoop dat we een goede compromis hebben gevonden tussen een snelle en betrouwbare bolide.”

De RVX-03 V10 motor is een stuk lichter en heeft bovendien meer paardenkrachten dan zijn voorganger de 2002 RVX-02.

Oliver Panis en Cristiano Da Matta komen dit seizoen in actie voor Toyota.

“Ik ben heel erg onder de indruk van wat ik hier bij Toyota heb gezien” aldus Oliver Panis. “Alle ingrediënten zijn er om dit jaar een grote stap voorwaarts te maken. Helaas zullen we tot Melbourne moeten wachten om te zien waar we nu eigenlijk precies staan.”

“In 2002 heb ik mijn droom waarheid gemaakt door het CART kampioenschap te winnen” aldus Da Matta. “Nu ga ik Formule 1 rijden, ik ga geen verwachtingen scheppen, in de Formule 1 rijden is gewoon fantastisch. Formule 1 bolides zijn net zo snel als CART bolides in de langzame bochten, in de snelle bochten is een Formule 1 bolide veel en veel sneller.”

Morgen start Toyota haar testprogramma, Da Matta, en Oliver Panis zullen allebei in actie komen.

Loading