Preview: De GP van Engeland

Aanstaande zondag wordt op het circuit van Silverstone de Grote Prijs van Engeland verreden. Het circuit is één van de oudste circuits op de Formule 1 kalender en is 5.141 kilometer lang. De coureurs zullen zondag 60 ronden afleggen.

Silverstone is een voormalig vliegveld en is daarmee één van de snelste en meest vloeiende baan van de kalender. De coureurs kijken vaak uit naar deze omloop en het circuit heeft de afgelopen jaren genoeg actie gebracht.

Wie herrinert zich niet de regenrace in 1998. Mika Hakkinen lag ruim op kop maar dankzij safety car situaties en 2 spins kon rivaal Michael Schumacher dichterbijkomen en hem uiteindelijk paseren. Aan het eind van de race krijgt Schumacher echter een stop and go penalty van de stewards. De duitser lost dit slim op en maakt de penalty pas en in de allerlaatste ronde waardoor hij zijn stop and go maakt en nipt voor Hakkinen, in de pits, over de finishlijn komt.

In 1999 houdt de Formule 1 wereld zijn adem in. De race gaat van start maar er blijven wat wagens staan de op de grid. De rode vlag wordt gezwaaid alleen heeft Michael Schumacher, die slecht starte, dat niet door en krijgt over de radio ook niks te horen. In Stowe gaat gaat het gruwelijk mis en Schumacher gaat met 250+ rechtdoor de muur in terwijl hij teamgenoot Eddie Irvine probeert in te halen. De duitser breekt zijn been op 2 plaatsen en ziet de titel in rook opgaan. De race wordt gewonnen door Mclaren coureur David Coulthard.

In 2003 wordt de race meerdere malen opgeschrikt. Halverwege de race rent een man over Hangar Straight. Het is Neil Horan die op een levensgevaarlijke wijze de wereld van het Christendom wil overtuigen. Later verschijnt hij ook nog tijdens de olympische spelen in Athene. Horan krijgt een sportevenement verbod.De race wordt gewonnen door Rubens Barrichello.

Wat er zondag staat te gebeuren kan menig Formule 1 kenner geen zinnig woord over zeggen. Ferrari verliet Europa in topconditie maar in Noord-Amerika moest het zijn meerdere erkennen in Mclaren en Lewis Hamilton en zelfs BMW leek dichterbij te komen. Echter was Ferrari vorige week in Frankrijk opermachtig en reden ze Mclaren bijna net zo hard om de oren als omgekeerd in Monaco. Lewis Hamilton zal er veel voor over hebben om zijn thuisrace te winnen maar moet daarmee ernstig rekening houden met Ferrari. En vlak ook nooit zijn teamgenoot Fernando Alonso uit.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading