Problemen tijdens shakedown Minardi PS03 | Update

De shakedown van de Minardi PS03 is zeer moeizaam verlopen. Jos Verstappen moest de Minardi PS03 vanmorgen om 10.30 al in zijn allereerste ronde langs de kant zetten.

Vanmorgen kwam de Minardi PS03 voor het eerst uit de pitbox, Verstappen reed langzaam over het circuit tot het geluid van de Minardi plotseling vervaagde. Vervolgens werd de bolide opgehaald, daarna gingen de deuren in de pitstraat dicht.

Minardi werkt momenteel aan de reparatie van de bolide, later vandaag wil het team de baan weer op gaan.

Update 15.10
Volgens een woordvoerder van Minardi ging het om een aantal kleine problemen waardoor Jos Verstappen vanmorgen niet op de baan te vinden was. Volgens niet officiële bronnen ging het echter om een hydraulisch probleem met de motor.

Rond de klok van 14.00 is Verstappen de baan weer opgegaan. De problemen lijken te zijn opgelost. Verstappen zal nu nog enkele ronden rijden, dan is het de beurt aan Justin Wilson.

Update 16.20
De Minardi kende opnieuw problemen, dit keer hield de Minardi PS03 het een kwart ronde vol. De bolide is inmiddels weer gerepareerd. Op dit moment draait Verstappen zijn rondjes. Wilson komt er vandaag waarschijnlijk niet meer aan te pas, Minardi zal voor Wilson morgen een extra testsessie houden.