Problemen voor Braziliaanse GP

[photo1]Een rechter in Brazilië heeft beslist dat de Grand-Prix van Brazilië die op 24 oktober 2004 op het circuit van Interlagos staat gepland niet mag plaats vinden. De stad Sao Paulo zou namelijk teveel geld uitgeven aan de Grand-Prix, volgens de rechter wordt dit niet terug verdiend.

Sao Paulo zou jaarlijks tientallen miljoen Euro’s kwijt zijn aan het organiseren van de Grand-Prix. De rechtbank in Brazilië vindt dat geld over de balk word gegooid, daarom zou er volgend jaar geen Grand-Prix op het circuit van Interlagos mogen plaats vinden. De organisatie van de Grand-Prix heeft echter beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechtbank.

Dit brengt ook de geruchten weer op gang dat de Braziliaanse Grand-Prix naar Rio de Janeiro zal verhuizen. Rio de Janeiro wil de Grand-Prix graag hebben, dit is door contractuele verplichtingen niet zomaar mogelijk. De burgemeester van Sao Paulo heeft inmiddels aangekondigd te gaan vechten voor de Grand-Prix. Hij zou de Grand-Prix kost wat kost voor de stad willen behouden.

Verschillende teambazen en coureurs zien de Grand-Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos liever verdwijnen. De faciliteiten zijn slecht, de baan is erg hobbelig, daarnaast is de omgeving rondom het circuit erg onveilig. In het verleden zijn er al diverse teams op het circuit van Interlagos bestolen. Dit word ongetwijfeld vervolgd.