Problemen voor Lotus?

Volgens de laatste berichten vanuit Japan heeft de familie Lotus besloten het Formule 1 – team van Lotus niet langer te steunen. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor de Formule 1 – renstal.

Lotus eigenaar Fernandes, tevens oprichter van het succesvolle AirAsia, ligt al een tijdje in de clinch met de autofabrikant Lotus. De autofabrikant Lotus gaf dit jaar een licentie aan Fernandes waarmee hij onder de naam Lotus in de Formule 1 mocht rijden.

Lotus heeft nu besloten deze licentie niet langer aan Fernandes te geven. Lotus wil namelijk haar eigen autosportproject op gaan zetten, zonder Fernandes.

Als reactie heeft Fernandes de naam “Team Lotus” gekocht. Onder deze naam reed wijlen Colin Chapman in de Formule 1, de naam Lotus behoorde tot de autofabrikant.

De autofabrikant Lotus heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Fernandes. Nu lijkt ook de familie Chapman zich tegen Fernandes te hebben gekeerd. Eerder leefde Fernandes en de familie Chapman in goede harmonie. Zo bezocht de familie Chapman vorig jaar nog een enkele Grand-Prix op uitnodiging van de Formule 1 – renstal Lotus.

Fernandes moet nu wachten met zijn aankondiging dat hij Renault heeft gestrikt als motorenleverancier. Renault de deal pas wereldkundig maken als de problemen omtrent de naam van het team zijn opgelost.

(pg)

Loading