Race 2: Ralf Schumacher wint in Maleisië

De Duitser Ralf Schumacher heeft zojuist de Grand-Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. De Williams coureur bleef zijn teamgenoot Juan-Pablo Montoya voor.

Wereldkampioen Michael Schumacher kwam als 3e over de finish. Schumacher kwam in de eerste bocht in aanraking met Juan-Pablo Montoya. Schumacher kon de pits opzoeken omdat zijn voorvleugel afbrak. Montoya moest verplicht door de pits rijden, volgens de wedstrijdleiding was hij de veroorzaker van de aanvaring. Montoya en Schumacher moesten vervolgens uit de achterhoede weer naar voren komen.

Michael Schumacher pakte in de laatste meters de derde plaats omdat de Renault van Jenson Button met technische problemen kampte.

Barrichello leek aanvankelijk op de zege af te stormen. De teams op Bridgestone banden bleken echter in het nadeel waardoor Barrichello tijd verloor. Tot overmaat van ramp kreeg de Ferrari van Barrichello ook nog met technische problemen te kampen.

Jenson Button finishte knap als 4e, de Engelsman kampte met aandrijvingsproblemen. Toen Button in de laatste ronde alleen nog de 3e versnelling tot zijn beschikking had moest hij zijn podiumplaats aan Michael Schumacher laten.

Beide Sauber coureurs finishte als 5e en 6e. Nick Heidfeld bleef zijn teamgenoot Felippe Massa ruim voor.

Williams lijkt nu sterker als Ferrari, misschien is er nu voldoende reden voor Ferrari om de F2002 van stal te halen.

1. R. Schumacher – Williams (M)
2. Juan-Pablo Montoya – Williams (M)
3. M. Schumachrer – Ferrari (B)
4. J. Button – Renault (M)
5. N. Heidfeld – Sauber (B)
6. F. Massa – Sauber (B)

Loading