Race Toyota eindigt snel

[photo1]De Grand-Prix van Groot-Brittannië was voor Toyota vandaag snel afgelopen. Allan McNish kwam niet van zijn startplaats nadat een probleem met de koppeling ervoor zorgde dat zijn motor afsloeg. Mika Salo viel in de zestiende ronde uit door een probleem met de transmissie.

“Ik had niet zo’n hele goed start en verloor enkele plaatsen in de eerste bocht, maar alles zag er goed uit” aldus Salo. “Het begon te regenen en we kregen serieuze problemen met de grip, dit wordt veroorzaakt doordat onze bolides te kampen hebben met een gebrek aan downforce. Ik maakte een kleine spin en kende verder problemen met de transmissie, daarom besloot ik te stoppen. Ik ben zeer teleurstellend na het goede resultaat van gisteren.”

“De lichten gingen op groen, maar door een probleem met de koppeling sloeg de motor af” aldus een teleurgesteld McNish. “We hebben geprobeerd om de bolide weer in de garage te krijgen, maar voordat de bolide in de garage stond konden we de vereiste 90% van de race al niet meer volbrengen. Als je dit niet doet word je niet geklasseerd. Ik ben heel erg teleurgesteld, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn fans en alle mensen die me gesteund hebben tijdens mijn thuis Grand Prix.

[photo2]Ove Anderson (President)
“Een weekend om snel te vergeten en om een heleboel van te leren. Ik was verbaasd door de goede prestaties van gisteren, de race was echter niet zo positief. De wagen is niet goed in de regen, hier moeten we beslist nog aan werken”.

Dinsdag zal Toyota op het circuit van Monza gaan testen, Allan McNish rijdt dinsdag en woensdag. Mika Salo zal op donderdag en vrijdag in actie komen.

Loading