F1 Nieuws

Weer teleurstellende race voor Japan voor Verstappen: 'Niet ideaal'

5 april - 19:30
6

Voor het derde jaar op rij verliep de race die voor de Grand Prix van Japan staat op de kalender niet geweldig voor Max Verstappen. In Japan verloopt het echter de afgelopen twee jaar wel goed voor de Nederlander. In Suzuka wordt Verstappen gevraagd naar hoeveel vertrouwen hij dit jaar heeft.

Race voor Japan weer struikelpunt voor Verstappen en Red Bull

De race voor de Grand Prix van Japan, het is de afgelopen jaren een probleem voor Verstappen. De Red Bull-coureur zag in 2022 zijn teamgenoot winnen in Singapore, omdat hij niet wist terug te komen van een teleurstellende kwalificatie op zaterdag. In 2023 liep het voor Red Bull Racing in zijn algemeen niet goed. Carlos Sainz won de Grand Prix en Verstappen werd slechts vijfde.

De race voor Japan vond dit jaar niet plaats in Singapore, maar in Australië. Toch werd Verstappen weer teleurgesteld, door een uitvalbeurt in ronde 3. Sainz won net als in Singapore ook deze race.

Verstappen vertelt: “Elk jaar is weer anders, maar vorig jaar hadden we een moeilijk weekend in Singapore. Ik denk dat als je naar de race in Melbourne kijkt, qua prestaties, dan waren we wel snel, alleen wisten we de race niet te finishen. Dat is dus niet ideaal. Maar onze auto houdt normaal gesproken bochten op hogere snelheid, dus hopelijk kunnen we dat dit weekend laten zien.