Racen in de simulator
Dat het coronavirus wereldwijd rondwaart, heeft ook zijn invloed op de Formule 1 races. De start van het nieuwe seizoen zou plaatsvinden in Australië, maar door het virus is de start van het seizoen inmiddels meermaals uitgesteld. De Grand Prix van Australië en de opvolgende races zijn of geannuleerd of worden verzet. Een begrijpelijke beslissing, maar natuurlijk wel flinke pech voor de liefhebber van Formule 1.
All-Star esports Battle van The Race
Toch hoef je als liefhebber niet helemaal zonder de gebruikelijke spannende momenten je dagen door te brengen. In deze tijd van virtuele mogelijkheden is het alternatief de All-Star esports Battle van The Race. Een digitale autorace waar ook veel grote namen uit de echte racewereld aan meedoen. Samen met een aantal snelle en ervaren simracers zorgen de coureurs voor spanning en spektakel.
Bekende namen
De virtuele plek waar de simrace gehouden wordt is meestal herkenbaar. Bijvoorbeeld op de Duitse Nürburgring. Het zijn niet alleen Formule 1 coureurs die meedoen, maar ook coureurs uit het WEC of uit de IndyCar. Het kan zomaar gebeuren dat een simcoureur ineens moet racen tegen Nico Hulkenberg of Nelson Piquet Jr. Ook de coureur Juan Pablo Montoya doet samen met zijn zoon Sebastian mee. In dit geval stappen de coureurs niet in een echt auto, maar in een simulator.
Real Racers Never Quit
De All-Star e-sports Battle van The Race is niet de enige virtuele autorace, er zijn er meerdere. Zo doet Max Verstappen bijvoorbeeld mee met de simrace van Team Redline, de Real Racers Never Quit race. Bij deze race is het de bedoeling dat er wordt gestreden door alleen echte coureurs, dus geen simracer. Hierdoor zijn er voor iedereen gelijke kansen. Geroutineerde simracers blijken namelijk tijdens de virtuele race toch vaak wat behendiger en daardoor ook sneller te zijn.
De werkelijkheid nabootsen
De echte Formule 1 coureurs brengen natuurlijk normaal ook veel tijd in de simulator door. Hierin wordt op een realistische manier de werkelijkheid nagebootst. Dit is nodig om aan de ontwikkeling van de auto te kunnen werken, men kan namelijk niet iedere dag zomaar testraces rijden. Met de laatste generatie simulatoren voelt het rijden voor de coureur heel realistisch aan. Hierdoor krijgt de coureur een goed beeld van de auto en nog belangrijker: hoe de auto werkt.
Afleiding
Zo zijn er dus verschillende opties om toch een beetje dat Grand Prix gevoel te behouden tijdens deze moeilijk tijden waarin ons leven wordt beheerst door het coronavirus. Het is een uitstekende manier om af en toe even de zorgen over het virus opzij te zetten. Natuurlijk is het ook een prima tijd voor klusjes die al te lang zijn blijven liggen. Bijvoorbeeld de kasten opruimen, dat muurtje verven, de administratie bijwerken of eindelijk eens de energievergelijker bekijken. Tenslotte kan het ook geen kwaad om wat extra geld te besparen. Zeker als het straks weer mogelijk is om een kaartje te kopen om een échte Grand Prix te bezoeken.