Racesalon in Ahoy wederom geslaagd

[photo1]Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus vond in Ahoy de tweede editie van ING RaceSalon plaats, een spectaculair autosportevenement, voorafgaand aan Bavaria City Racing. ING RaceSalon was twee dagen lang de grootste paddock ter wereld. Met vorig jaar nog 20.000 m2 autosport, groeide het evenement dit jaar uit naar 30.000 m2 boordevol actie op het gebied van auto’s en racen. Met drie Formule 1-teams en andere topteams uit de racewereld, vele beroemde coureurs en diverse autoprimeurs voor Nederland. ING RaceSalon werd bezocht door ruim 22.000 racefans uit Nederland en België.

Tijdens ING RaceSalon kon het publiek genieten van snelle race-auto’s en vele fraaie straatbolides. Daaronder een aantal primeurs voor Nederland. Zoals de Nissan GT-R; de snelste straatauto ter wereld, de Renault Twingo RS, de Megane R26.Radicale en de Seat Ibiza 3-deurs sc. Verder besteedde ING RaceSalon veel aandacht aan ‘new energy’ met onder andere de snelste en sterkste hybride race-auto ter wereld, die gedemonstreerd werd door levende Formule 1-legende Heinz Harald Frentzen. “Het doet me goed om zoveel enthousiasme voor groene motorsport te zien, maar op RaceSalon gaat je racehart sowieso harder kloppen.” Uiteraard waren ook andere topcoureurs aanwezig, waaronder Adrian Sutil, Tim en Tom Coronel, Sakan Yamamoto, Carlo van Dam en Renger van der Zande. Hoofdgast was rasrotterdammer Robert Doornbos. “Ik vond het een onwijs succes. Mensenmassa’s hebben hier genoten van spektakel en startende F1-motoren. Je kan hier echt heel dicht bij de racewereld komen. Vanuit de Experience Hal in Ahoy heb ik samen met het ING Renault F1 Team en ING spetterende demonstraties gegeven”, aldus Robert Doornbos.

Jong en oud, zowel mannen als vrouwen, blijken geïnteresseerd in autosport. “Het programma heeft ieders verwachtingen overtroffen. Formule 1 begint inmiddels een vaste traditie te worden in Ahoy Rotterdam.”, aldus Jolanda Jansen, General Manager Consumer Events Ahoy Rotterdam. “Het enthousiasme van het publiek is groot. Voor Formule 1 maar ook voor de vele andere takken van autosport die hier in Ahoy te zien zijn. ING RaceSalon is door de vele actie en interactie een volstrekt uniek evenement waar het publiek een heuse beleving wordt geboden. Zelf meedoen aan een bandenwissel, meerijden in een Formule 1-auto, een Porsche of in een driftshow, als je van racen houdt, dan kon je er hier helemaal in opgaan.”, aldus Robert Heilbron van Rotterdam Racing.

ING RaceSalon voor de racefans
Ahoy Rotterdam was 15 en 16 augustus het walhalla voor de racefanaat. Liefhebbers konden zich vergapen aan de Formule 1-bolides van onder andere het ING Renault F1 Team, Toyota F1 en Force India F1, maar ook de WTCC, GP2, A1GP en Dutch GT4 waren aanwezig. Om het extra spectaculair te maken, vonden er burnout- en driftshows plaats in de Experience Hal. Het publiek kon daadwerkelijk zelf de racewereld instappen door mee te rijden met Lamborghini’s, Porsches, Dakar-trucks, jeeps en –motoren, tot en met een echte Formule 1-twoseater. Exposanten zorgden voor entertainment met bandenwisselspellen, race-simulatoren en demonstraties van vele mooie auto’s.

Loading