Raikkonen keert Formule 1 de rug toe

Wat al enige tijd in de lucht hing is nu officieel bevestigd door Steve Robertson. Kimi Raikkonen zal in 2010 niet deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Volgens de manager van de Fin staat de deur voor 2011 nog open, maar voorlopig zal Raikkonen zich richten op andere zaken.

Raikkonen wil alleen in een winnende auto racen. In zijn ogen kunnen alleen Ferrari en McLaren dit garanderen. Nu zijn contract voor 2010 bij Ferrari is afgekocht en de onderhandelingen met McLaren zijn vastgelopen, is het besluit om te stoppen een logisch gevolg.

Voor de Finse krant Turun Sanomat verklaarde Robertson: “Laat duidelijk zijn dat het niet zo is dat Kimi geen zin meer heeft om te racen. Wat hij met een slechte auto heeft laten zien in 2009 was gewoon klasse. Kimi en McLaren komen er samen niet uit en er wordt niet met andere teams gesproken. Daarom zal hij in 2010 geen Formule 1 rijden. Een sabbatjaar zegt niet zo veel. Het belangrijkste is dat hij voor een team rijdt dat de potentie heeft om te winnen.”

Raikkonen wist in 156 GP’s 18 overwinningen te boeken waarvan de laatste op Spa in 2009. In 2010 zal Raikkonen deelnemen aan een aantal rally’s. De 24 uur van Le Mans staat ook op zijn verlanglijstje.

sw

Loading