Rampzalige race Toyota

[photo1]De beide Toyota Formule 1 piloten Mika Salo en Allan McNish vielen vandaag allebei uit.

“Het ging er goed en de bolide voelde heel erg goed aan” aldus Mika Salo. “Ik kon een heleboel auto’s inhalen, maar ik moest een pitstop maken omdat ik een lekke achterband had. Ik dacht dat een achterband was, want het was een voorband. Ik moest dus nog een keer naar binnen om mijn banden te wisselen. Daarna kreeg ik nog een drive through penaly omdat ik te hard reed in de pitsstraat. De race was toen al voorbij, ik moest daarna uitvallen met problemen aan de remmen. Waarschijnlijk zijn deze door de lekke band ontstaan, ik ben zeer teleurgesteld.”

“Ik raakte De La Rosa bij de start” aldus Allan McNish. “Dit contact vernielde mijn set-up, hierdoor werd de bolide heel moeilijk te besturen. Bij de pitstop werkte vervolgens verschillende buttons op het stuurwiel niet. In ronde 45 spinde ik van het circuit, het is geen goed weekend. Ik hoop voor betere dingen in Duitsland.”

Ove Anderson – President
“Na moeilijke vrije trainingen en kwalificaties was de bolide in de race een stuk beter. Mika (Salo) had een fantastische race totdat hij een lekke band kreeg. Het was schitterend om hem te zien inhalen. Een dubbele uitval is niet wat we willen, maar het is autosport. Het was onze eerste bezoek aan montreal, we hebben een heleboel geleerd.”

[photo2]Mika Salo en Ryan Briscoe zullen de komende week op het circuit van Jerez testen. Salo zal op woensdag en donderdag rijden, Briscoe zal op de vrijdag in actie komen.

Loading