Real Madrid gaat Formule 1 team sponsoren

Vice president Ramon Calderon van Real Madrid heeft bekend gemaakt dat de Spaanse voetbalclub in 2007 tijdens twee Formule 1 Grand-Prix een Formule 1 zal sponsoren. Een naam van een team noemde Calderon nog niet maar het is zo goed als zeker dat het om het team van McLaren van wereldkampioen Fernando Alonso zal gaan.

Calderon liet alleen kwijt dat om een topteam in de Formule 1 gaat. Alonso groot fan van Real Madrid rijdt volgend jaar bij McLaren. Volgens Calderon is een deal gesloten waarbij tijdens in ieder geval twee Grand-Prix met een volledige wit auto wordt gereden waarop de logo’s van Real Madrid te zien zijn.

Afgelopen weekend associeerde Real Madrid zich al met de Formule 1. Tijdens de voetbalwedstrijd van Real Madrid – Barcelona werd de Formule 1 Grand-Prix van Brazilië uitgezond op schermen in het stadion.

Volgens voetbalinsiders deelt Real Madrid met de sponsoring van een Formule 1 team een gevoelige snaar uit naar aartsrivaal Barcelona. De Spaanse Grand-Prix waarin Real Madrid in ieder geval zal sponsoren wordt namelijk in Barcelona verreden. En een witte auto met Real Madrid logo’s ligt natuurlijk zeer gevoelig in de stad van de grote aartsrivaal van de Madrilenen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading