Rechtszaak Force India tegen Lotus wegens spionage

Force India F1 heeft bij het Britse gerechtshof een aanklacht ingediend tegen Lotus en windtunnelbedrijf Aerolab. Volgens de aanklacht zou Lotus onderdelen van een windtunnelmodel van Force India uit 2008 hebben afgekeken. Force India eist een forse schadevergoeding.

Het windtunnelmodel van Force India zou bij Aerolab blijven staan. Aerolab was van 2007 tot vorig jaar september partner van Force India. Opvallend is dat Aerolab Force India toen juist aanklaagde vanwege contractbreuk.

Aerolab is nu partner van Lotus. Opvallend is ook dat technisch directeur van Lotus, Mike Gascoyne tot 2008 werkzaam was bij Force India.

Lotus zegt zich in een reactie niet al teveel zorgen te maken. Volgens het Maleisische team is het een zaak tussen Force India en Aerolab. Volgens Lotus neemt Aerolab alle kosten op zich mocht Force India de zaak winnen.

Overigens zou de zaak wel een staartje kunnen krijgen mocht Force India de zaak winnen. De FIA verbiedt namelijk dat teams onderdelen van elkaar overnemen. In het slechtste scenario zou de FIA tegen Lotus kunnen optreden.

(pg)