Red-Bull bevestigd Klien

[photo1]De Formule 1 renstal van Red Bull heeft vandaag bevestigd dat Christian Klien in Melbourne de teamgenoot van David Coulthard zal zijn. Formule 3000 kampioen Vitantonio Liuzzi zal in de derde Red-Bull bolide in actie komen.

Opvallend is dat Red-Bull Klien alleen voor de Grand-Prix van Australië heeft bevestigd. Dit voedt de geruchten die melden dat Liuzzi en Klien het tweede stoeltje moeten delen. Red-Bull wil niet op deze geruchten reageren maar laat wel weten de voortgang van Liuzzi en Klien zeer nauwlettend te volgen. Wij verwachten dan ook dat Klien dit jaar niet alle Grand-Prix zal rijden.

“Ik ben trots om de eerste race voor Red-Bull in Australië te mogen rijden”, aldus Klien. “Ik ben zeer blij dat de keuze in mijn voordeel is gemaakt, dit motiveert me des te meer.”

Vitantonio Liuzzi geeft echter niet op: “Felicitaties voor Christian. Ik blijf proberen om zelf zo snel mogelijk te gaan racen. Het is fantastisch om bij het Red-Bull team te zijn, de sfeer is fantastisch. Christian en ik profiteren allebei van de samenwerking met David Coulthard.”

Christian Horner – sportief directeur
“We zijn gelukkig twee zeer jonge talentvolle coureurs in huis te hebben. Beide coureurs hebben in het voorseizoen indruk op ons gemaakt. Ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van beide mannen, zeker over de professionele opstelling die ze allebei hebben. Christian zal profiteren van de ervaring van Coulthard, wij hopen dat hij kan bouwen op de resultaten van vorig seizoen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading