Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Red Bull durft risico’s te nemen met nieuwe F1-motor
F1 nieuws

Red Bull durft risico’s te nemen met nieuwe F1-motor

79
Gianpiero Lambiase
Foto: BackMarkers F1 Show

Red Bull heeft aangekondigd dat het met ingang van 2026 voor het eerst zelf een power unit gaat produceren, als onderdeel van de nieuwe divisie Red Bull Powertrains in samenwerking met Ford. Ondanks de immense uitdaging om het op te nemen tegen gevestigde fabrikanten als Mercedes, Ferrari en Audi, is het team van mening dat ze competitief kunnen zijn dankzij de inspanningen om een klasseleider te worden. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, weerspiegelde hoe de zaken ervoor stonden met nog minder dan twee jaar te gaan. Hij erkende dat Red Bull zich op een steile leercurve bevond, met een achterstand van 70 jaar op Ferrari, maar benadrukte ook het talent en de filosofie van hun team. “We passen dezelfde filosofie toe als bij het chassis op de motor. Maar het is een andere uitdaging met de motor. Dus, er zijn geen garanties.”

Horner merkte op dat het op dit moment onduidelijk was hoe Red Bull zich verhield tot de concurrentie, maar hij voelde dat er factoren in hun voordeel en tegen hen werkten. “Er is geen kennis van waar iemand anders staat met deze nieuwe regelgeving,” legde hij uit. “Het is een blanco papier en we hebben niet het voordeel van een bestaande motor om van te leren. Dus, vanuit een kostencappunt is dat een nadeel. Maar tegelijkertijd hebben we niet de afleiding van de huidige motor en de betrouwbaarheidsoplossingen en dergelijke, die daar moeten worden aangepakt.”

Veranderingen in het competitieve landschap van F1

Met de F1 die in 2026 een geheel nieuw tijdperk van regelgeving ingaat, waarbij zowel de chassis- als de motorenreglementen tegelijkertijd veranderen, is er een grote kans dat de competitieve volgorde wordt opgeschud. Horner heeft echter geen angst dat Red Bull slechter af zal zijn dan de concurrenten ondanks dat ze zich moeten concentreren op zowel de auto als de motor. “Als ik een team zou moeten steunen om het chassis goed te krijgen, denk ik dat we een redelijk track record hebben,” voegde hij eraan toe.

Een gewaagde stap met potentieel voor succes

Horner gelooft sterk in het potentieel van hun nieuwe project met de motor, ondersteund door enkele uitzonderlijke mensen en een ongelooflijke faciliteit. “Zeker. Het is heel gedurfd wat we hebben gedaan en het is heel moedig en behoorlijk brutaal, maar Red Bull zou niet 117 races hebben gewonnen en gedaan wat we hebben gedaan zonder gedurfde beslissingen te nemen. En we geloven dat het zich zal uitbetalen.” Deze gedurfde aanpak reflecteert de ethos van Red Bull, die al jaren bekend staat om zijn risicovolle maar succesvolle strategieën in de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

Tsunoda’s indrukwekkende prestaties in 2024

RB’s raceweekend in Miami: een doorbraak? Het team gevestigd in Faenza heeft...

Heeft Red Bull zijn dominante positie verloren? Ferrari onthult een nieuwe Formule 1-realiteit: ‘geen comfortzone meer’

Ferrari zet druk op Red Bull Ferrari’s teambaas Fred Vasseur vermoedt dat...

Verstappen: Brown probeert de boel op te stoken met opmerking over Newey en Red Bull

De situatie binnen Red Bull Racing In de dynamische wereld van de...

Inspiratie halen uit McLaren’s overwinning: een les voor Mercedes

Lando Norris behaalde zondag zijn eerste F1-overwinning voor McLaren, wat de eerste...

Was het optimisme van Lewis Hamilton in de Miami Grand Prix gerechtvaardigd?

De uitdagingen en het kleine succes van Mercedes Lewis Hamilton leverde een...

Helmut Marko voorspelt verrassende toekomst voor Adrian Newey in de Formule 1

De onzekere toekomst van een ontwerpicoon Adrian Newey, een legendarische naam in...

Alonso: FIA ‘aan boord’ met nieuwe richtlijnen voor F1-rijgedrag op komst

De aanleiding voor verandering Fernando Alonso, de coureur van Aston Martin, heeft...