Red-Bull en Ford bijna rond

[photo1]Volgens de laatste geruchten staan Red-Bull en Ford op het punt een overeenkomst met elkaar te sluiten. Red-Bull zal naar alle waarschijnlijk het Formule 1 team van Jaguar overnemen.

Ford wil niet alleen haar team verkopen maar ook de zekerheid dat de 300 medewerkers van het team mogen aanblijven. Daarnaast wil Ford ook de zekerheid dat de nieuwe koper het team naar voren kan brengen in het Formule 1 veld. Daarvoor de automobielfabrikant uit Detriot financiële garanties zien die er niet om liegen.

Red-Bull lijkt het team nu voor een schijntje over te nemen, de Oostenrijkse energiedrankengigant heeft voldoende financiën om het team de komende jaren in de Formule 1 te houden. Daarnaast is het Ford te duur om het team niet te verkopen. Men zal dan immers 300 goed betaalde werknemers moeten ontslaan, dat zal Ford tientallen miljoenen Euro’s kosten.

Red-Bull heeft bevestigd dat de deal nog niet helemaal rond is, er worden nog onderhandelingen gevoerd. Toch zijn beide partijen positief, men heeft tot 15 november de tijd. Op die datum moeten alle Formule 1 teams voor volgend jaar ingeschreven zijn de bij de FIA.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading