Red Bull flirt met Schumacher

[photo1]Het kan niet op met Red Bull, twee Formule 1 teams runnen de beste ontwerper van de Formule 1 wegkopen bij McLaren en dan nu openlijk flirten met de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

“Ik kan me voorstellen dat Michael Schumacher in 2007 voor Red Bull zal rijden”, zo gooide de teambaas van Red Bull Cristian Horner deze week olie op het vuur.
Het contract tussen Ferrari en Michael Schumacher loopt eind volgend jaar af, de Duitser heeft nog niet beslist of hij dan zal stoppen of toch door zal gaan. Een ding is zeker, als Schumacher doorgaat heeft Red Bull er een vermogen voor over om de Duitser naar Red Bull Racing te halen.

De manager van Michael Schumacher, Willi Weber, reageerde gisteren in de Duitse pers.
“Eerst moet Michael beslissen of hij na 2006 blijft racen. Zo ja, dan krijgt Ferrari prioriteit.”

Het salaris dat Ferrari jaarlijks betaald aan Schumacher wordt geschat op ruim 75 miljoen Euro, Red Bull is bereid hier nog een schepje bovenop te doen. Of Ferrari mee kan in deze race is nog te bezien, de Italianen zien Vodafone als sponsor vertrekken en zagen de inkomsten van sponsor Marlboro meer dan halveren.

Michael Schumacher heeft alle touwtjes in handen, gaat hij door of stopt hij eind volgend jaar? En als hij doorgaat wordt het dan een Ferrari of een Red Bull bolide? We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading