Red-Bull komende twee jaar met Ferrari motoren

[photo1]De Formule 1 renstal van Red-Bull heeft vanmiddag in San Marino bekend gemaakt dat het in 2006 en 2007 met Ferrari motoren zal rijden. Het team van David Coulthard en Tonio Liuzzi rijdt nu nog met klantenmotoren van Cosworth.

Ferrari en Red-Bull hebben verder nog geen details bekend gemaakt. Het is dus niet bekend met welke versie van de Ferrari krachtbron Red-Bull volgend jaar zal rijden.

“Ferrari staat synoniem met succes in de Formule 1”, aldus Christian Horner sportief-directeur van Red-Bull. “We zijn erg trots dat wij vanaf 2006 van de Ferrari motor gebruik mogen maken. Het is een enorme boost voor ons team en onderstreept onze betrokkenheid om voor in het Formule 1 veld te presteren.”

“We zijn blij een overeenkomst te hebben om Red-Bull van onze motoren te voorzien”, aldus Jean Todt managing director van het Ferrari team. “De motivatie en enthousiasme van het personeel van Red-Bull Racing waren beslissende factoren om met Red-Bull in zee te gaan. In het verleden hebben wij sinds 1991, met een pauze van 1993 tot 1996, Formule 1 motoren geleverd aan andere teams.”

De bekendmaking houdt in dat Sauber vanaf volgend jaar waarschijnlijk geen gebruik meer zal maken van de Italiaanse krachtbron. Sauber wordt al langere tijd in verband gebracht met BMW.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading