Formule 1

Red Bull onderneemt onmiddellijk actie tegen Adrian Newey met opgelegde beperkingen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2024 05:03

Nu hij niet langer deel uitmaakt van het F1-project, is Red Bull al begonnen met het beperken van Adrian Neweys toegang tot informatie.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Na negentien jaar bij Red Bull te hebben gewerkt, gaat Adrian Newey het team na het eerste kwartaal van 2025 verlaten. Dat betekent dat hij nu zijn opzegtermijn bij het in Milton Keynes gevestigde team heeft bereikt. Newey was verantwoordelijk voor diverse ontwerpen waarmee Red Bull Racing met Sebastian Vettel en Max Verstappen wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport werd.

Terwijl Newey afgelopen weekend in Miami aanwezig was, ondanks het feit dat zijn F1-verlof al was begonnen, legde teambaas Christian Horner uit hoe Red Bull is begonnen met het proces om Neweys toegang te beperken.

“Adrian concentreert zich nu op de RB17”, zei hij na de Grand Prix van Miami, verwijzend naar de door Red Bull ontwikkelde hypercar, het geesteskind van Newey en de afdeling waaraan hij is toegewezen tot zijn contract afloopt.

“Hij heeft dit weekend geen briefings bijgewoond, behalve de racestrategie. Hij heeft geen toegang tot data, hij tekent geen onderdelen en zijn focus ligt nu op RB17 tot het einde van zijn contract. Hij zal tussen nu en het einde van het jaar bij een aantal races zijn, voornamelijk waar we RB17-klanten hebben.”

Gevraagd of hij zich zorgen maakt over het feit dat Newey bij een ander team gaat werken, zei Horner dat Red Bull geen inbreng heeft bij die beslissing. “Adrian gaat een tijdje weg van de Formule 1 en met zijn 65 jaar kun je het hem niet kwalijk nemen. Hij heeft dat recht verdiend. Hij heeft het recht verdiend om er even tussenuit te gaan. Wat hij daarna gaat doen, is zijn keuze.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS