Red-Bull overweegt overstap Bridgestone

[photo1]Red-Bull Racing zal volgend jaar waarschijnlijk op Bridgestone banden rijden. De raceadviseur van de Formule 1 renstal Helmut Marko heeft dat tegenover diverse media laten doorschemeren.

Onlangs maakte Red-Bull bekend dat het vanaf volgend jaar gebruik zal gaan maken van Ferrari motoren. Daarnaast zou er ook op andere gebieden samengewerkt worden. Ferrari lonkt hierbij naar een samenwerking op het gebied van banden.

Momenteel zijn de Michelin banden beter dan de Bridgestone banden omdat de Michelin teams door het testen veel meer data kunnen verzamelen. Ferrari is het enige team dat serieus met de Bridgestone banden test. De andere teams die met Bridgestone banden rijden, Jordan en Minardi, testen te weinig. Ferrari zou nu van Red-Bull eisen dat het volgend jaar ook met Bridgestone banden gaat rijden zodat er voor Bridgestone meer data kunnen worden verzameld.

Red-Bull heeft laten weten deze stap te overwegen. De kans is groot dat de Oostenrijkse sportdrankengigant zal ingaan op het voorstel van Ferrari, Red-Bull ziet een nauwere samenwerking met de Scuderia namelijk wel zitten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading