Red-Bull presenteert bolides

[photo1]Doe vooral niet bescheiden, dat lijkt het motto van Red-Bull te zijn. Vanavond presenteerden de Oostenrijkers hun nieuwe Formule 1 bolides tijdens een megafeest op een privé-eiland in Bahrein.

Het “1002nd Arabian Night” feest werd op een privé-eiland voor kust van Bahrein gehouden, al ruim een kilometer voor de locatie van het feest waren olielampen geplaatst. Honderden VIP-gasten werden via deze exclusieve ingang onthaald. Naar verluidt kostte het feest Red-Bull bijna 1,5 miljoen Euro.

[photo2]Na een show met dansers en magiërs kwamen de twee Red-Bull plots op een zwevend tapijt de zaal binnen. De Red-Bull RB2 en de Squadra Toro Rosso STR1 lijken veel op elkaar, niet alleen qua kleurstelling maar ook qua vormgeving. De livery van Squadra Toro Rosso kenmerkt zich door de grote Red-Bull stier die nadrukkelijk op de bolide is afgebeeld.

[photo3]De coureurs hadden nog niet veel te melden, ze hielden zich vooral bezig met het feest.
“Ik ben nieuw bij Red-Bull maar ik ben al eerder op feestjes van ze geweest en ze maken hier hun reputatie opnieuw meer dan waar” zo liet Robert Doornbos op het podium weten. Toch kan de Rotterdammer niet te lang blijven, morgen zal hij vol aan de bak moeten voor zijn nieuwe team.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading