Red Bull presenteert RB3

[photo1]Red Bull heeft vanmorgen haar nieuwe auto, de RB3, in Barcelona gepresenteerd. De Red Bull RB3 is de eerste auto die door voormalig McLaren designer Adrian Newey voor Red Bull is ontworpen.

Dat de auto ontwikkeld is door “Newey” is zeer duidelijk te zien. De RB3 heeft enkele zaken die voorheen alleen bij McLaren te zien waren. Zo heeft de RB3 een smalle neus, een voorvleugel die uit drie lagen bestaat, en zeer ronde side-pods.

[photo2]”Ik kan niet ontkennen dat de RB3 geen McLaren trekjes heeft”, aldus Adrian Newey. “Je ziet bepaalde zaken terug waarmee ik bij McLaren al bezig was. Maar toch is de RB3 is een hele nieuwe auto waarmee ik in januari 2006 al mee begonnen ben. In de auto zijn ook door Red Bull bedachte ideeën verwerkt en nieuwe concepten van mijzelf.”

“We hebben de auto pas in juni 2006 in de windtunnel kunnen plaatsen, veel later dan we gewild hadden. Dit zorgde voor enige druk op andere ontwikkelingen zoals die van de monocoque en versnellingsbak.”

[photo3]”Het grootste probleem waren de nieuwe Bridgestone banden. Hiervoor is nog niet veel bekend. We hebben in het ontwerp dan ook ruimte gelaten om later nog wijzigingen te kunnen maken.”

Achter in de Red Bull RB3 ligt een Renault 2,4 liter V8 motor. Deze motor is exact dezelfde motor als de motor die het Formule 1 team van Renault dit jaar gebruikt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading