Red Bull Racing: de stier verliest …..zijn motor!

Redbull racing stond aan het einde van de eerste dag dan wel op plaats 2 met Vettel, maar Webber kwam niet verder dan een schammele 20e plek. Dit kwam door een probleem met de motor.
Er is al veel geschreven over de samenwerking van Renault en Redbull. De teamchef gaf al aan dat hij in de winter liever van krachtbron was gewisseld. Horner wilde graag de Mercedes motor achter in de RB 6. Mercedes stemde hier niet mee in. De RB 6 is dit seizoen dus aan de Renault motor gebonden. Nu lijkt Horner steeds minder blij met deze gedwongen keus.
De snelheid van de RB 6 is vooral aan het chassis te danken. Newey is een briljant ontwerper en heeft al meerder malen aangetoond een kampioenswagen te kunenn maken. Maar een chassis komt niet vooruit zonder motor.
De Renault motor was altijd een zeer betrouwbare en snelle motor, sinds de ontwikkelingsstop behoort de Renault motor niet meer tot de top in de F1. De Ferrari en Mercedes motoren staan bekend als betrouwbaar en snel dit seizoen. Zal Redbull volgend jaar gaan wisseln van motor? De komende GP`s zullen dat gaan uitwijzen.

(DO)