Red Bull Content Pool

Exclusief

Red Bull voorkomt leegloop: drie technische kopstukken verlengden contract

Red Bull voorkomt leegloop: drie technische kopstukken verlengden contract

6 mei - 15:20
31

Adrian Newey mag dan vertrekken bij Red Bull Racing, het team van Max Verstappen heeft eerder dit jaar een grote slag geslagen met contractverlengingen van drie kopstukken. Pierre Waché, Enrico Balbo en Ben Waterhouse zetten vlak voor de start van dit seizoen hun handtekening onder een nieuwe, langdurige verbintenis. De belangrijkste mensen die zich zullen ontfermen over de ontwikkeling van de 2026-wagen blijven daarmee behouden voor de formatie uit Milton Keynes.

Technisch directeur Waché verlengde zijn contract tot en met 2028 en blijft daardoor ook de volgende vier seizoenen verbonden aan Oostenrijkse equipe, zo bevestigt Red Bull Racing na vragen van GPblog. De 49-jarige Fransman had de laatste jaren al de leiding over de ontwikkeling van de Red Bull-wagens en de successen die momenteel worden geboekt, komen voor een groot deel ook op zijn conto. Waché - en niet Newey - had samen met Balbo al enige tijd de dagelijkse leiding.

Lees ook:
Wie is Pierre Wache, de man die het moet overnemen van Newey?

Waché heeft dan ook een grote staat van dienst bij Red Bull. Hij is al sinds 2001 betrokken bij de Formule 1. Hij begon zijn carrière bij bandenleverancier Michelin, waarna hij bij BMW Sauber zijn eerste meters maakte als performance engineer in de Formule 1. In 2013 maakte Waché de overstap naar Red Bull, waar hij zich steeds verder omhoog werkte.

Ook Balbo en Waterhouse verlengen

Ook Balbo (Head of Aerodynamics) en Waterhouse (Head of Performance Engineering) tekenden allebei een nieuwe meerjarige deal bij Red Bull Racing, zo weet deze website. Net als Waché liggen zij nu tot en met 2028 vast. Het technische geraamte blijft de komende jaren dus intact, ook al zal de renstal het dus wel moeten stellen zonder inzichten van Newey. De topontwerper maakte vorige week bekend na 18 jaar te vertrekken bij Red Bull.

Met de contractverlengingen van Waché, Balbo en Waterhouse houdt Red Bull een hoop belangrijke kennis in huis richting 2026. Vanaf dat seizoen doen de nieuwe reglementen hun intrede in de Formule 1 en moet er dus een heel nieuwe wagen gebouwd worden. Het ontwikkelen van die wagen mág en gáát vanaf begin volgend seizoen beginnen. Mét dit drietal dus, die de architecten zullen zijn van de wagen die vermoedelijk de naam RB22 zal dragen.

Vorig jaar doken er in de Italiaanse media veelvuldig berichten op dat Waché en Balbo in de serieuze belangstelling stonden van Ferrari. Van een deal kwam het niet en met de recente contractverlengingen lijkt de grootmacht uit Maranello niet nog eens aan te hoeven kloppen.

Zoekt Red Bull-personeel naar uitweg?

Christian Horner liet vrijdag in Miami al doorschemeren dat belangrijke technici allemaal beschikken over een lopend contract. Dat deed de teambaas nadat Zak Brown zich liet ontvallen dat meerdere engineers van Red Bull Racing hun cv's hadden opgestuurd naar concurrentie om te kijken of ze hun toekomst elders kunnen vervolgen. Toto Wolff beaamde die woorden van de McLaren-CEO.

Of die woorden van Brown en Wolff nu wel of niet waar zijn; Waché, Balbo en Waterhouse gaan voorlopig in ieder geval geen kant op. 

Red Bull Content Pool