Red-Bull wil geen andere sponsoren

[photo1]Het budget van Red-Bull is groot, zo groot zelfs dat de energiedrankenfabrikant geen andere sponsoren zal toelaten op de bolides van het Red Bull Racing team.

“In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren heeft ons budget wel degelijk een limiet”, aldus Red-Bull Racing teambaas Christian Horner. “Elk team heeft zo zijn limiet. Ons team is wel gefundeerd en het is dan ook niet nodig om op dit moment andere sponsoren aan te trekken.”

Tot nu toe staat alleen een logo van Michelin en Rauch op de auto. Michelin is de bandenleverancier van Red-Bull en het Oostenrijkse bedrijf Rauch is een zeer belangrijke partner van Red-Bull bij de distributie en productie van de Red-Bull blikjes.

Inmiddels gaan er geruchten dat Red-Bull inmiddels over het grootste budget in de Formule 1 zou beschikken. Deze geruchten kunnen wel eens op waarheid berusten, Red-Bull kocht namelijk voor veel geld al ontwerpers weg bij Renault en Toyota.

Toch lijkt Red-Bull op de korte termijn nog niet zo’n grote bedreiging te zijn voor de echte topteams. Red-Bull Racing rijdt met een klantenmotor van Ferrari en het chassis RB2 stelt tot op heden teleur.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading