Red-Bull wil Liuzzi en Klien

[photo1]Volgens de laatste geruchten is een overname van Jaguar door Red-Bull nabij. Vraag blijft dan natuurlijk wie er volgend jaar voor het Red-Bull Formule 1 team gaan rijden. Volgens Oostenrijkse media heeft Red-Bull haar rijderskeuze al gemaakt.

Het is waarschijnlijk dat Cristian Klien mag blijven, de Jonge Oostenrijker verwierf dit seizoen zijn Jaguar stoeltje al dankzij Red-Bull steun. De Formule 3000 kampioen Vitantonio Liuzzi lijkt zijn teamgenoot te gaan worden. Liuzzi mocht in het verleden ook al rekenen op een sponsorbijdrage van Red-Bull en maakte afgelopen jaar veel indruk.

Red-Bull zou 2005 willen gebruiken als leerjaar. Het budget zal in de toekomst aanzienlijk worden vergroot. Dit jaar had Jaguar ongeveer een budget van 110 miljoen Euro. Dit is nog altijd aanzienlijk meer dan de budgetten van Minardi (30 miljoen Euro), en Jordan (45 miljoen Euro). Maar als er naar Ferrari en Toyota gekeken wordt (500 miljoen Euro) is het budget van Jaguar natuurlijk een schijntje.

Volgend jaar moet echter een leerjaar worden waarbij niet veel geld op de korte termijn zal worden geïnvesteerd, dit betekend dat er vooral gewerkt zal worden om in 2006 competitief voor de dag te komen. Dit zal het beste te vergelijken zijn met het team van Tyrrell in 1998 dat toen door B.A.R was overgenomen.

[photo2]Jaguar heeft overigens wel een ontwikkelingsbolide voor 2005 gebouwd. Zodra het team is overgenomen zal deze bolide worden getest. Grote vraag blijft dan natuurlijk hoe de situatie omtrent Cosworth is. Cosworth zal worden overgenomen door Kevin Kalkhoven die al eerder in het Champcar actief was. De competitiviteit zal afhangen van het geld dat in de ontwikkeling van de motor geïnvesteerd zal worden, de budgetten van Cosworth van de afgelopen drie seizoen bleken niet toereikend om de motor sterk te verbeteren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading