Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Red Bull zet de nieuwe standaard in Formule 1 pitstops
F1 teams

Red Bull zet de nieuwe standaard in Formule 1 pitstops

28
red bull

Snelheid en precisie: Red Bulls indrukwekkende prestaties

De pitcrew van Red Bull Racing blijft de grenzen verleggen in de Formule 1, met een consistentie in snelheid die hen onderscheidt van de concurrentie. Dit seizoen heeft het team bewezen de snelste te zijn in het wisselen van banden, een vaardigheid die zij steeds verder aanscherpen. Een markant moment was tijdens de Grand Prix van Japan, waar Max Verstappen’s pitstop in de 34ste ronde slechts 2,08 seconden duurde. Deze prestatie werd destijds met lof ontvangen van Red Bull-adviseur Helmut Marko, die het harde werk van het team als ‘ongelooflijk’ bestempelde.

In Shanghai heeft het team deze prestatie overtroffen. Verstappen’s bandenwissel in ronde 23 werd voltooid in een indrukwekkende 1,90 seconden, wat bijna het wereldrecord benaderde. Interessant is dat dit record momenteel wordt gehouden door McLaren, die tijdens de Grand Prix van Qatar een pitstop van 1,80 seconden noteerde voor Lando Norris. Deze prestaties tonen aan dat Red Bull niet alleen streeft naar verbetering binnen het eigen team, maar ook de wereldwijde benchmarks voor pitstop snelheid wil herdefiniëren.

Regelgeving en de evolutie van pitstops

De Formule 1 heeft enkele jaren geleden een regulerende invloed gehad op pitstops. Voorheen mochten teams hun eigen gereedschap gebruiken, wat leidde tot extreem snelle wissels. Echter, na enkele incidenten besloot de FIA in 2021 om in te grijpen, wat resulteerde in strengere regels rondom de pitstops. Deze regels hebben de tijden voor pitstops vertraagd van ongeveer 1,8 tot 1,9 seconden naar 2,2 tot 2,3 seconden voor de allersnelste stops. Twee jaar geleden, met de invoering van een nieuw technisch reglement, introduceerde de Formule 1 zwaardere banden en wielen, waardoor de tijdperk van snelle pitstops onder de twee seconden leek te eindigen.

Ondanks deze veranderingen en de verwachtingen, heeft Red Bull dit seizoen laten zien dat ze de oude toptijden kunnen benaderen met een pitstop van 1.90 seconden. Deze verbetering benadrukt niet alleen de technische vaardigheden van het team, maar ook hun vermogen om zich aan te passen aan nieuwe regelgevingen en toch uitmuntend te presteren.

Teamwerk en strategie tijdens de race

De efficiëntie van Red Bull wordt verder geïllustreerd door hun vermogen om zogenaamde ‘double stacks’ uit te voeren, waarbij twee coureurs snel achter elkaar de pit in komen voor hun pitstop. Tijdens de Grand Prix van China voerde het team een perfecte double stack uit: eerst kwam Verstappen naar binnen, gevolgd door zijn teamgenoot Sergio Pérez. Deze stops duurden respectievelijk 2,1 en 2,0 seconden. Dergelijke strategische en goed getimede stops zijn cruciaal tijdens races en kunnen het verschil maken in de uitslag.

Deze combinatie van snelheid, precisie, en strategisch inzicht bevestigt Red Bull’s reputatie als een toonaangevende kracht in de Formule 1 pitstop arena. Hun continue streven naar verbetering en innovatie in pitstop technologie zet niet alleen de standaard voor concurrenten, maar verbetert ook de algemene competitiviteit binnen de sport.

Gerelateerd nieuws

De voordelen van Alpine’s grote vloerupgrade

Alpine heeft recentelijk een belangrijke vloerupgrade doorgevoerd, oorspronkelijk gepland voor de komende...

Mercedes onthult intenties met aanstaande F1-upgrades

De huidige uitdagingen van Mercedes Mercedes heeft aangekondigd dat de geplande upgrades...

McLaren verrast door tempo tijdens de Chinese F1-race na tegenvallende sprint

In de aanloop naar de F1-race in China leken de vooruitzichten voor...

Maak kennis met de teamleden van Red Bull Racing

Red Bull Racing, bekend om zijn dynamiek en innovatieve geest in de...

McLaren kan Red Bull binnen 12 maanden bereiken, benadrukt Andrea Stella

De onverwachte opkomst van McLaren Na een verrassend sterke prestatie bij de...

Welke crew zit er bij een pitmuur en wat is hun rol?

In de hoogoctane wereld van de Formule 1 zijn de snelheid en...

Mercedes kondigt upgrades aan voor Miami na teleurstellende race in Shanghai

Hamiltons worst case scenario in Shanghai Lewis Hamilton en het Mercedes-team hebben...

Mercedes sluit zich aan bij Williams en RB met snelle en goedkope upgrades voor F1 cockpit-luchtstroom

Kleine aanpassingen met grote gevolgen Terwijl teams vaak terughoudend zijn om grote...