Redenen om als F1-liefhebber een motor aan te schaffen

Gierende banden, snelheden die je net geen hartverzakking bezorgen, ronkende motoren, de liefde voor techniek; de F1 vertoont vele gelijkenissen met de wereld van de motorrijders. Heb je nog geen motor? We geven je graag vijf goede redenen waarom je een motor zou kunnen aanschaffen als F1-liefhebber.

Goedkoper in het dagelijks gebruik

Een auto is een flinke investering. De hoge aankoopprijs, de dure verzekering en het brandstofverbruik zorgen ervoor dat je bij een middenklasse-model al snel €600 per maand kwijt bent. Met een lagere aankoopprijs, een goedkopere motorverzekering en een lager brandstofverbruik kunnen we concluderen dat motorrijden een heel wat goedkoper is dan autorijden.

Langer onderweg zijn voor het plezier

Met de auto ben je geneigd om altijd de kortste route naar je bestemming te nemen. Een motorrijder rijdt graag wat om, over die mooie provinciale weg. Niet de bestemming maar de reis zelf is het leuke. Elke rit zorgt voor een nieuw avontuur en brengt je op plaatsen waar je eerder nooit kwam. Kleine zijwegen die je met de auto niet snel neemt? Die berijd je makkelijk met de motor. Al snel ontdek je de prachtigste plekjes en de mooiste routes. Je zal niet snel meer van je motor willen stappen.

Samenhorigheid onder motorrijders

De unieke passie die je hebt voor je motor verbindt je met andere motorrijders. Overal waar je met je motor rijdt, word je begroet door andere motorrijders. Een glimlach volstaat hierbij niet, een broedermotorrijder begroet je met een opgestoken hand, hoewel er vele alternatieven zijn. Deze onderlinge broederlijkheid zal je nieuwe vriendschappen bezorgen. Het is immers niet vreemd dat je met een bakje koffie in de hand aan de praat raakt met andere motorrijders. Voor je het weet, rijden jullie samen nieuwe horizonnen tegemoet.

Prestaties van een supercar voor minder geld

Niet alleen in de F1 behoort Ferrari (meestal) tot de top, ook in het gewone verkeer dromen vele chauffeurs van een Ferrari of een gelijkaardige supercar. Voor de meeste mensen blijft het echter bij een onbereikbare droom omwille van de prijs. Als motorrijder heb je het voordeel van een gunstigere PK-gewichtsverhouding waardoor je met je superbike dezelfde prestaties als een Ferrari kunt verkrijgen. En dit voor slechts een fractie van de prijs van een Lamborghini, Porsche of Ferrari.

Nooit meer in de file staan

Jaarlijks worden er steeds meer auto’s verkocht en rijden er steeds meer auto’s op de wegen. Met als gevolg dat je zowat dagelijks in de file staat tussen je huis en je werk. Al zijn deze files stukken afgenomen door de coronacrisis. Als motorrijder weet je een ding zeker: je rijdt gewoon tussen de file door en je staat nooit echt stil.

Loading